Tips en trucs

Advies en tips van professionals helpen u om nog sneller met succes te reinigen:

Tip 1

Verwijder zo mogelijk alle meubels van het tapijt om in de hele kamer een gelijkmatig reinigingsresultaat te verkrijgen.

Tip 2

Tapijten niet reinigen op een onverharde vloer zoals laminaat, geolied of geboend parket, of vinyl. Het vocht kan dan schade aan de ondergrond veroorzaken.

Tip 3

Zuig na de voltooide dieptereiniging het gereinigde oppervlak nogmaals kort met de professionele machine om eventueel achtergebleven vocht helemaal te verwijderen en de droogtijd verder te verkorten. Daarbij geen reinigingsmiddel meer sproeien.

Tip 4

Loop pas weer op de vloerbedekking wanneer deze volledig is opgedroogd. Zo kan het vlekbeschermingsproduct zich optimaal aan de vezels hechten.

Tip 5

Zet de meubels pas weer op hun plek wanneer de vloerbedekking helemaal droog is. Zo voorkomt u dat de luchtvochtigheid in de ruimte langere tijd te hoog blijft.

Tip 6

Let er vooral bij wol op dat u het materiaal niet te nat maakt, want daardoor kan gevolgschade ontstaan.

Tip 7

Bij het verwijderen van vlekken is de factor tijd vaak bepalend voor het succes. Wacht dus niet af als er een ongelukje gebeurt, maar ga direct aan de slag.

Tip 8

Wrijf niet hard bij het behandelen van vlekken. Het reinigingsmiddel moet eerst goed inwerken (houd u aan de instructies op het etiket), daarna is voorzichtig vegen voldoende.

Tip 9

Als een vlek niet volledig verdwenen is nadat u het eenmaal heeft geprobeerd met een CleanXpert® voorreiniger, zal herhaald gebruik wel het gewenste effect opleveren. Laat het te behandelen materiaal wel eerst helemaal drogen voordat u met de tweede behandeling begint.

Tip 10

Als na het gebruik van een CleanXpert® voorreiniger een kleine verkleuring zichtbaar is, moet u de plek kort met water bevochtigen en met een doek of spons deppen. 

Werking van de
professionele machine

 Werking van de  professionele machine Kom meer te weten
 

Video-instructie

Tapijten | Stofferingen | Autostoelen | Matrassen

 

Download

brochures en handleidingen als PDF

Download
Naar het overzicht
 
CleanXpert®